Omkostninger ved en firmabil og bilforsikring

0
958
Mercedes

Hvis du som virksomhed har behov for en ny firmabil, er behovet det første, der skal undersøges. Hvad skal bilen bruges til? Skal det være en bil, som flere skal kunne bruge? Skal den kunne fragte varer og værktøj?

Det næste virksomheden skal undersøge er markedet for firmabiler og bilforsikringer. Der er et stort udbud af forhandlere af firmabiler og det kan godt betale sig at bruge tid på at undersøge markedet.

Det tredje der skal undersøges er om det bedst kan betale sig at købe eller lease.

7 ud af 10 biler er i dag leaset pga. beskatningsreglerne. Alt afhængig af virksomhedens profil er det også vigtigt at undersøge den nye firmabils CO2 udledning. Hvis virksomheden profilerer sig på at have en grøn profil, bør det afspejle sig i valget af firmabil.

Firmabil eller egen bil?

Som medarbejder med et behov for at køre i arbejdstiden, er det vigtigt at du sætter dig ind i reglerne og omkostningerne for at have en firmabil eller bruge din egen. Som udgangspunkt siges det at hvis du kører mange km. privat kan det godt betale sig at have en firmabil, men hvis du ikke køre så meget privat, men derimod meget arbejdsmæssigt kan det bedre betale sig at benytte din egen bil pga. kørselsgodtgørelsen.

Husk at være opmærksom på skattemæssigt om medarbejderen betaler topskat.

Økonomiske overvejelser – husk bilforsikring

Inden virksomheden vælger at anskaffe sig en ny firmabil, er det en god ide at snakke med virksomhedens revisor eller bogholder og finde ud af om de skal lease en bil eller købe en. Oftest vil det bedst kunne betale sig at lease pga. de attraktive beskatningsregler. Samtidig er køb af bil ofte driftsmæssigt en økonomisk tungere løsning.

Som regel kan det godt betale sig at gå en prisklasse eller 2 op, når du leaser pga. beskatningsreglerne. En bil til under 300.000 kr. bliver beskattet med 25%, imens en bil på over 300.000 kr. bliver beskattet med 20%. En undersøgelse lavet af Nordania viser, at en bil der er er dobbelt så dyr kun koster 30% mere at lease. Dette skyldes også at udlejningsfirmaet har nemmere ved at sælge de dyrere biler, når leasingperioden er slut, da de mister mindre i værdi og derfor er de dyrere biler relativt billige set i forhold til en lavpris bil. se mere her

Hvis en medarbejder så samtidig benytter sig af bilen privat, bliver det fra virksomhedens synspunkt endnu billigere at lease. Hvis f.eks. medarbejderen står for ¼ del af de kørte km. hvis han også skulle stå for ¼ del af omkostningerne. Lige pludselig står du med en ny firmabil, der måske kun koster dig få tusinde kr. om måneden.

Husk, at hvis I køber egen firmabil, så skal I selv stå for bilforsikring, reparation og andre praktiske ting.

De mest populære firmabiler

I dag benyttes der alle former for firmabiler, da virksomhedernes behov er så forskellige. Hjemmeplejen der ikke har behov for at have meget med rundt til de borgere de skal besøge, kører ofte rundt i små mikrobiler, imens håndværkere har brug for en stor varebil, hvor de kan have både værktøj og varer med rundt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here