Sådan sparer du penge på dit aircondition service

0
966
Aircondition bil

Har du et aircondition anlæg i din bil, så ved du hvor irriterende det kan være, når det ikke virker ordentligt. Så må du have vinduerne ned og op, så temperaturen i kabinen bliver tilpas. Der findes faktisk nogle få og simple ting, du selv kan prøve af, inden du må ty til at sende bilen på værksted for at få repareret dit AC-anlæg.

Det er forholdsvis simpelt, og det kan spare dig for at skulle undvære bilen og for at skulle betale en mekaniker for at gøre det. Det er da værd at prøve af, hvis du ellers har mod på det.

Læs guiden igennem og se, om det er noget, som du vil kaste dig ud i. Ellers må du køre bilen en tur på værksted.

De 7 trin til rensning af AC-anlæg

Som du kan se på bilpriser, hvor de har udgivet en guide til billig aircondition service, så kan du ved hjælp af en syv trins-guide forsøge selv at rense, trimme og servicere dit aircondition anlæg i bilen. Det er typisk snavs, der gør, at AC’en ikke kører optimalt. Det er vigtigt, at du følger guiden meget nøje, så du ikke risikerer at gøre noget galt og dermed kommer til at gøre det til noget, der kræver en større reparation.

 Gå forsigtigt til værks, og gør kun det, der står i guiden.

De 7 trin er disse:

  • Trin 1: Sluk for strømtilførslen
  • Trin 2: Rengør kondensatorventilatoren og olie-ventilatormotoren
  • Trin 3: Rengør kondensatorspolerne og finnerne
  • Trin 4: Genbrug kølemidlet
  • Trin 5: Filteret
  • Trin 6: Luftkanalerne
  • Trin 7: Udfør rutinekontrol

Med disse syv trin kan du vedligeholde anlægget, så det virker bedre og holder længere. Det kan du spare mange penge og senere reparationer eller udskiftning ved selv at kunne ordne.

Send bilen på værksted

Har du ikke mod på selv at udføre denne rensning og vedligeholdelse af bilens airkondition-anlæg, så må du hellere sende bilen på værksted og få en professionel mekaniker til at udføre opgaven. Så kan du være helt sikker på, at det bliver gjort korrekt, og at du ikke risikerer, at der er nogle dele i anlægget, der bliver beskadiget.

Måske er der dele af 7-trinsplanen, som du selv kan klare. Eller måske kan du efter rensningen selv udføre rutinekontrol indimellem. Det er i hvert fald klart mere komfortabelt, når anlægget virker, som det skal. Så kan du nemt få en behagelig temperatur i vognen, samtidig med, at du stadig kan høre radio eller føre en samtale, når du ikke behøver at køre med åbne vinduer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here