Sikkerhedstjek bilen inden det går galt

1
4408
bilreparation

Den transporterer dig fra A til B, men husker du på at tjekke den fra tid til anden. Det er et praktisk transportmiddel, der ikke kan undværes, men det kan også være farligt, hvis du ikke holder øje med de små ting, så sikkerheden forbliver ind takt. Herunder ser vi nærmere på 2 ting, du måske ikke at set på for nyligt – herunder blandt andet en gearkasse-renovering samt prisen af denne.

Hold øje med symptomerne på en slidt gearkasse

Du tror måske, at din gearkasse er udødelig, men det er desværre langt fra tilfældet. Ligesom alt andet bliver den med tiden slidt ned, og af sikkerhedsmæssige årsager skal du undersøge den fra tid til anden. Desuden kan det blive en dyr regning, hvis du ikke tager det i opløbet.

Oplever du, at du har svært med at sætte i gear, den lugter brændt, du hører transmissionsstøj i frigear, bilen går ud af gear, mærkelig lyde eller lignende, skal du reagere. Det er alle symptomer på fejl. På Finans.dk kan du læse mere om emnet, samt hvad en gearkasse-renovering ligger på i pris.

Tjek lufttryk

Nu gå vi helt væk fra renovering af gearkassen og kigger i stedet på dine dæk og lufttryk. Har du et for lavt lufttryk i bilen, vil det reducere levetiden for dine dæk, og som du ved, er dæk ikke helt billige. Der er altså et økonomisk aspekt i at holde øje med det, men derudover gælder det også din sikkerhed. Har du forkert lufttryk i, kan det påvirke stabiliteten at bilen, og du bliver dermed til fare for dig selv og andre i trafikken. Så få fyldt den rette mængde i alle dæk. Du finder typisk vejledningen i en håndmanual, som ligger i bilen.

Få tjekket om der er styr på de to ovenstående ting, så du ved, om det er relevant med en gearkasse renovering, samt om der skal mere luft i dine dæk – det er for din sikkerhed og pengepungens skyld.

1 COMMENT

  1. Hej.

    Hvor jeg kan hente ambolt gratis på din hjemmeside?
    Jeg fik oplysninger fra din støtte. Ambolt er det bedste program til captcha-løsning, men jeg skal bruge den seneste version.

    Tak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here