Skift kuglelejer på løbehjulet for den bedste oplevelse

0
15
el-løbehjul

El løbehjul er i dag blevet utroligt populære i Danmark, særligt er de udbredt i storbyerne. Løbehjul og el løbehjulet kan hurtigt føre dig fra sted til sted, og hvis du bruger den meget, så kan det være rart at have sit helt eget. Man kan også bruge de el løbehjul, der står rundt i de store byer, men det vil ofte være noget, der koster en del særligt hvis du tit skal bruge dem. Hvis du har en selv, kan du komme fra sted til sted hver dag, uden at skulle tænke for meget over det. Læs mere på loebehjul.dk og læs mere her, hvor du bliver præsenteret for en række gode grunde til at udskifte sit kuglelejer på løbehjulet, og hvordan man gør det.

Hvorfor skal kuglelejerne udskiftes?

Når man bruger sit løbehjul hver dag, kan det være en god idé at udskifte kuglelejerne på et tidspunkt. Man kan før man udskifter kuglelejer prøve at rense den, da der kan opsamle sig en del smuds fra køreturene. Hvis det imidlertid ikke er tilstrækkeligt, vil en udskiftning af kuglelejer være nødvendigt. Måden man kan lægge mærke til det på, er ved at mærke, om el løbehjulet virker til at bruge mere strøm end den plejer, og ved at lægge mærke til, om den kører lige så gnidningsfrit, som den gjorde engang. Kuglelejerne har stor betydning for løbehjulets måde at fungere på.

Engangshandsker – inden du går i gang

Først og fremmest, så er det smart, hvis du bruger engangshandsker, når du udskifter løbehjulets kuglelejer. Der kan sidde meget smuds ved kuglelejerne, som dels kan være svært at tage af, men som dels også kan indeholde en del bakterier. Det kan jo f.eks. være at du er kørt over en hundelort. Derfor er engangshandsker vejen frem. For at finde frem til de rigtige engangshandsker får du her en lille præsentation over de forskellige slags handsker. Der findes nitrilhandsker som er de mest kraftige engangshandsker. De bruges specielt til langvarige rengøringsopgaver. Latexhandsker er den næste i rækken, og de bruges til lidt kortere rengøringsopgaver. Vinylhandsker bør kun bruges til meget korte rengøringsopgaver. I forhold til denne opgave vil man stå noget tid med kuglelejer osv. i hænderne, hvorfor latexhandskerne kan være en fordel eller nitrilhandsker, hvis man ikke tåler latex.

Sådan skifter du kuglelejerne på løbehjulet

Du bruger dels en hammer, en unbrako og noget du kan stille hjulet på f.eks. papstykket fra en bred tape. Du stiller hjulet på holderen og skubber spaceren på plads. Herefter bruger du den lille unbrako nøgle til at slå kuglelejet ud med. Du vender så hjulet om. Herefter tager du din hjulbolt, som du placerer på kuglelejet. Så skal du have fat i din hammer og slå det ud. Når du har gjort disse dele, kan du tage dit nye kugleleje, sætte spaceren ovenpå og montere det på hjulet. Herefter skal du tage dit andet kugleleje og montere det ved at tage møtrikken og skrue det på plads, som du gør med unbrakonøglen. God fornøjelse med at udskifte kuglelejet på dit løbehjul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here