Så langt kan en Tesla køre på en opladning

0
2815
Teslaoplader tæt på

Går du og overvejer at anskaffe dig en elbil? Så er det første, der stopper dig nok, hvorvidt el-bilen hele tiden skal oplades og om det bliver en helt umulig tur, når du skal besøge bedsteforældrene i den anden ende af landet.

Der er selvfølgelig også mange flere overvejelser, før man køber en elbil. Her får du fordele og ulemper ved at have en elbil og du får mere at vide om, hvordan du optimerer din bilopladning. Du kan også læse mere på https://elbil-lader.dk/.

Fordele og ulemper ved en elbil

Elbilen er et meget mere grønt alternativ til benzin- og dieselbilerne, og det er da netop også af denne grund, at mange danskere hellere vil køre en elbil end andre typer af biler.

En elbil udleder meget mindre CO2, da de kører på el – de er dog ikke helt fri for at udlede CO2, da der selvfølgelig skal produceres strøm til at lade bilen op. Men det er stadig et langt bedre alternativ for miljøet.

En anden stor fordel er at det er billigt i længden at have en elbil, da du kommer til at spare penge på benzinen og afgifter er lavere.

Til gengæld kan det være en dyr investering, da elbilen er dyrere at købe end en almindelig bil. Der skal derfor være overskud i budgettet til at betale et større beløb, som du så på langt sigt kommer til at spare.

Den anden store ulempe ved elbilen, er naturligvis også den besværlige opladning. Det tager ikke mere end et par timer, før at bilen er helt ladt op, men der er mange der ikke har laderstandere derhjemme og derfor bliver nødt til at bruge en af de forskellige standere der står rundt omkring natten over. Det kan skabe lidt logistisk bøvl.

Hvor langt elbilen kan køre på en opladning, er også vigtig information. Og her er det meget forskelligt afhængigt af mærke og model. En Tesla kan faktisk køre omkring 500 km på en fuld el-opladning, mens Ford, Nissan og Kia pt. har modeller på markedet, som kun kan køre omkring 150-200 km på en opladning.

Vil du gerne oplade så lidt som muligt, gælder det selvfølgelig om at vælge en bil med en lang rækkevidde. Ikke desto mindre hænger rækkevidde og pris tit sammen.

Hvad er fordelene ved en hjemmelader?

Hvis du ikke føler du har behov for at investere i den dyreste elbil på markedet, så er der andet du kan gøre for at optimere bilens oplade-situation.

Det smarteste er at have din egen hjemme-lader, som står ved dit hjem. Det gør det nemt at oplade og du slipper for at skulle holde i kø for en lader.

Ulempen ved en hjemmelader er dog, at de ikke lader lige så hurtigt op som de offentlige standere – dog kan du jo lade bilen stå og lade langsomt. Det betyder også at batteriet langsommere bliver slidt op, da den ikke lader med lige så mange kWH.

Hvis du er i tvivl om, om du skal anskaffe dig en hjemmeladestander, så klik ind på https://elbil-lader.dk/ og læs mere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here